Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

 

Špagety carbonara

Špagety Carbonara (Uhlířské špagety) – ingredience na 1 porci

 

  • 3 žloutky
  • 100 g pancetta
  • 50 g parmezán
  • 80 g špagety
  • olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř

 

Špagety Carbonara – postup

Do hrnce na těstoviny nalijeme vodu, přidáme sůl a uvaříme špagety dle návodu. Vedle si na prkýnku nakrájíme pancettu a na rozehřáté pánvi ji vysmažíme s trochou olivového oleje do zlata.

Omáčka: do misky si dáme žloutky, parmazán, sůl, pepř a promícháme.

Až jsou uvařeny těstoviny, smícháme je s pancettou na pánvi, přidáme trochu vody ze špaget a stáhneme z plotny.

Přimícháme omáčku a můžeme servírovat.

Mohlo by vás zajímat:

Jak uvařit pohanku?

Špageti aglio olio peperoncino.

 

Napsat komentář